Κακοκαιρία: Προειδοποιήσεις για επιδείνωση το βράδυ - Πυκνή χιονόπτωση σε Εύβοια, Κρήτη - (Εικόνες)

Για επιδείνωση της κακοκαιρία «Φίλιππος» κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, κάνουν λόγο οι μετεωρολογικές προβλέψεις, σύμφωνα με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από το πρωί του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες κατά διαστήματα στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει και στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε ισχύ επίσης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 121,250η χ/θ (όρια με Νομό Βοιωτίας) έως την 145,325η χ/θ ( A / K Αταλάντης) και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, προειδοποίησε νωρίτερα για επιδείνωση του καιρού στην Αττική τις προσεχείς ώρες, ενώ η κακοκαιρία «Φίλιππος» βρίσκεται σε εξέλιξη με χιόνια και «βουτιά» της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την ίδια ώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακύρωσε δρομολόγια εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιονίζει στην Αττική – Κλειστοί δρόμοι, αλλαγή δρομολογίων στα ΜΜΜ

Εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην Κρήτη και την Εύβοια, όπου χιονίζει κατά διαστήματα εδώ και τρεις ημέρες.

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας

Σε ετοιμότητα εξάλλου βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας κατά τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής.

Παράλληλα η Περιφέρεια συστήνει στους οδηγούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα ΒΑ της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τοποθετημένα σε καίρια σημεία για να επέμβουν όπου απαιτηθεί, ενώ έχει διανεμηθεί αλάτι σε 10 δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης έχει καλέσει τους δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων, σημειώνοντας επίσης ότι «όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον δήμο έχει ανάγκη».

Διακοπή κυκλοφορίας στη επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Ωρωπού

Διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κρήτη: Εκχιονισμοί για τρίτη ημέρα στο δήμο Μαλεβιζίου

Συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό και το δημοτικό οδικό δίκτυο, στον Δήμο Μαλεβιζίου. Το σύνολο των ανθρώπινων δυνάμεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού έχει επικεντρωθεί στους εκχιονισμούς.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα μηχανήματα του δήμου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν στο οδικό δίκτυο Τύλισος – Γωνιές και Γωνιές προς Αστυράκι και Καμαριώτη, στην παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου καθώς και στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα.

Επιπλέον από το δήμο απευθύνθηκε η παράκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων καθώς και παγετό.

Χιονίζει επί τρεις μέρες στην Εύβοια

Ο χιονιάς «χτύπησε» και τις πεδινές περιοχές όπως την Καστέλλα Ψαχνών Ευβοίας όπου η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι πυκνή σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα EviaZoom.gr.

Σημειώνεται ότι κυκλοφορία προς Άγιο και Βόρεια Εύβοια διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, ενώ έχει απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών.

Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από ώρα 06.00΄ της σήμερον (12-03-2022) έως ύφεση των φαινομένων:

  • Στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα , της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα αυτής από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών), έως την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής).
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 0 χ/θ έως 1,500 χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 1η χ/θ έως 11η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική.

Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων:

Σ την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 34η χ/θ.
Στις Επαρχιακές Οδούς Νεοχωρακίου – Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης – Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Από την 12η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου και από τη διασταύρωση της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως – Κυριακίου.

Νομός Ευβοίας:

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων:

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιών.
Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Δρυμώνα – Κερασιάς.
Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από 3η χ/θ (Τ.Κ. Βιτάλων) έως 15η χ/θ (Τ.Κ. Μετοχίου).
Στην Επαρχιακή Οδό Αρτάκης – Κύμης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Στροφυλιάς – Λουτρά Αιδηψού (μέσω Λίμνης Ευβοίας), από την 3η χ/θ έως την 30η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 20η χ/θ (Αλμυροπόταμος) έως την 38η χ/θ (Στύρα).
Σε όλο το οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κύμης.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με τον Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Λιδορικίου – Καλοσκοπής, από την 1η χ/θ έως την 50η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Πολυδρόσου – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από Άνω Πολύδροσο έως την 18η χ/θ (θέση Κελάρια).

«Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες: Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις»

Παραμένει σε ισχύ η ισχυρή σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  • Αποφεύγουμε μη απαραίτητες μετακινήσεις, είμαστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες Αθήνα, 12 Μαρτίου 2022
    Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:
  • Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία
  • Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές
  • Σε Μαγνησία και Σποράδες
  • Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Ο καιρός σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, που κατά διαστήματα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ύφεση των φαινομένων από τις πρώτες βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Χιονοπτώσεις που από τις πρωινές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Μαγνησία και τις Σποράδες χιονοπτώσεις που κατά τόπους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα θα είναι πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Χαλκιδική χιονοπτώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 06 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Υποχώρηση της κακοκαιρίας την Κυριακή

Υποχώρηση της κακοκαιρίας και γενικά βελτιωμένος καιρός αναμένεται την Κυριακή. Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Επίσης, χιονόνερο στα παραθαλάσσια των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές μετά το απόγευμα αναμένονται στο Κεντρικό Ιόνιο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 2 βαθμούς), -5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 6 βαθμούς), 0 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικό χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα του νομού αναμένονται στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα την Κυριακή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 11 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς ελσίου.