Το ΥΠΕΞ απαντάει στον Τσαβούσογλου: Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις του Χάρτη του ΟΗΕ

Σε αυστηρούς τόνους κινείται η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες», τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης», επισημαίνει ακόμη ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας μέσω της συνέντευξής του προειδοποιεί ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».