Μπακογιάννης για παρέμβαση Ρουβίκωνα: Δεν θα με εμποδίσει κανείς από το να κάνω τη δουλειά μου

Σε 17 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία στην πλατεία Καλλιγά στα Κάτω Πατήσια, όπου μέλη της συλλογικότητας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», ενώ σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, με τίτλο, «Τι συνδέει την αριστεία, την αχρηστία και την ασυλία τις τελευταίες μέρες; Ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων» απαριθμεί τους λόγους που όπως υποστηρίζει στρέφεται εναντίον του δημάρχου για τα πεπραγμένα του δήμου από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε απόψε στα Κάτω Πατήσια, και ενώ συνομιλούσε, σε καφέ της περιοχής, με δημότες για τα ζητήματα της γειτονιάς, μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα εμφανίστηκε κρατώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος ανεπηρέαστος και με απόλυτη ψυχραιμία συνέχισε να ακούει και να απαντά στα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Εξακολούθησε να κάνει τη δουλειά του όπως συνηθίζει να λέει. Η επέμβαση της αστυνομίας οδήγησε σε προσαγωγές, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να μην υπάρξει δίωξη τους, αλλά έκανε μια σκληρή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. «Κανένα χαφιεδότσουρμο δεν με σκιάζει και δεν μπορεί να με εμποδίσει από το να κάνω τη δουλειά μου. Κάθε μέρα, σε διαφορετική γειτονιά να μιλάω με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρέθεσε και φωτογραφία από την ομιλία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση.