Τροχαίο στη Βούλα: Γιατί έπιασε τόσο εύκολα φωτιά η Ferrari του Μονογυιού - Νέα στοιχεία για το δυστύχημα

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στη Βούλα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Ένα από τα ζητήματα που αρχίζουν να απασχολούν τους ειδικούς, είναι γιατί έπιασε τόσο εύκολα φωτιά το πολυτελές αυτοκίνητο του 45χρονου.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας της τροχαίας Παναγιώτης Μαδιάς αναφέρθηκε στις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και μίλησε για για το συγκεκριμένο ζήτημα, προσπαθώντας να φωτίσει άγνωστες πτυχές.

Όπως ανέφερε «στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο.

Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου… Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Δεν έπρεπε να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία»

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Τι λέει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες.

Ωστόσο ξεκαθάρισε λέγοντας ότι τις τελευταίες ημέρες, έχουν χαθεί πολλές ζωές στο δρόμο και σε άλλα τροχαία.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι πήγαινε γρήγορα, δεν γίνεται να χαθεί ο έλεγχος εάν πήγαινε με τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ για το θέμα της φωτιάς, είπε ότι δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται τόσο εύκολα.

«Δεν φταίει ο δρόμος και το αυτοκίνητο. Υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να τηρούνται» ανέφερε.

Μαρτυρίες σοκ για το δυστύχημα

Οι εικόνες από το νέο θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή, στο ύψος της Βούλας, σοκάρουν τους πάντες.

Η ολοκαίνουργια κόκκινη Ferrari, την οποία είχε μόλις αγοράσει ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός, έγινε άμορφη μάζα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύντροφό του προσέκρουσε σε δέντρο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ξέσπασε και φωτιά.

Η γυναίκα διατήρησε τις αισθήσεις της και κατάφερε να βγει μέσα από το φλεγόμενο όχημα, ωστόσο ο άνδρας -ο οποίος φέρεται να εκτοξεύτηκε εκτός του οχήματος- έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πατέρας δύο παιδιών, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν στο πολυτελές όχημα. Είχε συστηθεί στο κοινό το 2003, με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «The Wall» του ΑΝΤ1.

Πώς έγινε το τροχαίο – Όλα τα σενάρια

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.

Αν και ακόμη είναι νωρίς, φαίνεται πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στο τραγικό τροχαίο δεν ενεπλάκη κάποιο άλλο όχημα ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν τον άτυχο οδηγό να προσπάθησε να αποφύγει πεζό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του πολυτελούς αυτοκινήτου.

Ωστόσο, μία μαρτυρία γυναίκας η οποία επέβαινε σε όχημα που ακολουθούσε, φαίνεται πως επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Όπως είπε η γυναίκα (Πρώτο Θέμα)», κινούνταν με το όχημά της στην παραλιακή, στη μεσαία λωρίδα με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη. Στο ύψος της Βούλας και μπροστά από το μαγαζί Riviera Coast, την προσπέρασε από τη δεξιά λωρίδα η κόκκινη Ferrari με υπερβολική ταχύτητα. Όπως είπε, τρόμαξε, που σχεδόν σταμάτησε το αυτοκίνητο της καθώς η Ferrari έκανε εκκωφαντικό θόρυβο.

«Ήταν σαν να γινόταν σεισμός» υποστήριξε.

Λίγα μέτρα μακρύτερα, αμέσως μετά τη συμβολή της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που ο δρόμος στρίβει ανοικτά δεξιά με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη, το κόκκινο αυτοκίνητο καταφέρνει να στρίψει δεξιά για να κατευθυνθεί ευθεία προς τα Λιμανάκια, όμως φαίνεται λόγω της υπερβολικής ταχύτητας να χάνει τον έλεγχο και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, αμέσως μετά το φανάρι που κάνει αριστερά για τη Βάρης – Κορωπίου, να φεύγει αριστερά, στο ύψος του παλιού περιπτέρου «Κουτάλα», να ανεβαίνει στο διαχωριστικό διάζωμα και να «σκάει» πάνω στο δέντρο.

Μόλις είχε αγοράσει τη Ferrari

Ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε επί τόπου τη ζωή του. Κατάφεραν να τον βγάλουν από τη Ferrari του, την οποία είχε μόλις αγοράσει και μάλιστα από αντιπροσωπεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το σημείο της τραγωδίας.

Η 35χρονη σύντροφός του κατάφερε να βγει από το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο και λίγο μετά κατέρρευσε. Νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη.

«Έρχομαι να σου δείξω τι γκάζια έχει το εργαλείο» ήταν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα λόγια που είπε ο Τζώρτζης Μονογυιός σε φίλο του λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Είχε αγοράσει πριν από μερικά 24ωρα το αμάξι των ονείρων του και λέγεται πως χθες, την ημέρα του τροχαίου δηλαδή, το οδηγούσε για πρώτη φορά.

«Είδα τον οδηγό και τη γυναίκα του ξαπλωμένους έξω στο γρασίδι»

Άλλος μάρτυρας περιέγραψε το σοκασριστικό τροχαίο στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε καπνό κι αμέσως κατάλαβε πως κάτι είχε συμβεί.

«Βγήκα και αντίκρυσα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα» είπε.

Στη συνέχεια, μίλησε με έναν οδηγό ταξί που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα.

«Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε γιατί… Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως μετά το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Έμαθα ότι ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο».