«Ξαναχτύπησε» ο Αμβρόσιος - «Aφόρισε» H. Μόσιαλο και Xρ. Χωμενίδη

Τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας, Ηλία Μόσιαλο, και τον συγγραφέα, Χρήστο Χωμενίδη, «αφόρισε» σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης Αιγίου, ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σύμφωνα με το tempo24.gr, αφού εκτόξευσε πύρινο λόγο για τις αναφορές που έκαναν και οι δύο στην Παναγία την περίοδο των Χριστουγέννων (ο πρώτος με σκίτσο και ο δεύτερος με άρθρο), διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα του 2021, ο μεν κ. Μόσιαλος είχε αναρτήσει σκίτσο, ο δε Χρήστος Χωμενίδης ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε επί του θέματος τότε η Ιερά Σύνοδος, αναφέροντας ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται «είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».