Πάνω από το μισό του προϋπολογισμού του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το 2021, θα πάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Από τα 93,3 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τα 50 εκατ.ευρώ θα διατεθούν σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, είτε ως δημοτικά τέλη, είτε για έργα υποδομών,είτε ως αποζημιώσεις κατοίκων,γνωστοποίησε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,είπε ότι «αναγνωρίζουμε τις συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες από την ύπαρξη των δομών και για το λόγο αυτό θεσμοθετήσαμε μόνιμο μηχανισμό αποζημιώσεων, έχουμε προχωρήσει στην καταβολή ανταποδοτικών τελών και αποζημιώσεων, ενώ έχουμε εγκρίνει 71 έργα υποδομών σε 31 Δήμους».Όπως ανέφερε ο κ .Μηταράκης,η συνολική αξία όλων αυτών ανέρχεται σε 55,2εκατ.ευρώ. «Αποκαθιστούμε την εικόνα της Πολιτείας στα μάτια των τοπικών κοινωνιών»,συμπλήρωσε ο υπουργός.
Αφού σημείωσε ότι σταδιακά όλες οι δομές της ενδοχώρας θα γίνουν κλειστές και ελεγχόμενες,με την ολοκλήρωση των περιμετρικών περιφράξεων και των μέτρων ασφαλείας, τόνισε ότι « δεν είμαστε απέναντι στους μετανάστες ή τους ανθρώπους που πραγματικά βιώνουν κίνδυνο, αλλά απέναντι στους λαθροδιακινητές».