Επέστρεψε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας - Εικόνες από τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

O Αυθεντικός Μαραθώνιος επέστρεψε στην Αθήνα, μετά από απουσία ενός χρόνου, λόγω των περιορισμών κατά της πανδημίας, με το νέο σύνθημα #iAMAuthentic, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αύριο, Κυριακή 14/11,  θα δοθεί και πάλι η εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα για τον 38ο Aγώνα.

Την αρχή έκαναν σήμερα οι αθλητές για τις διαδρομές των 10 χιλιομέτρων. Οι αγώνες άρχισαν στις 17:00 και σταδιακά οι δρομείς έτρεξαν σε γκρουπ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

marathonios-main1

Θα ακολουθήσουν αύριο (14/11) οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων και η κλασική διαδρομή από τον Μαραθώνα, με 10.000 δρομείς. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης COVID-19.

marathonios__2_

Ο κλασικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει  το πρωί της Κυριακής, στις 9, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 8 το πρωί, θα ξεκινήσουν οι δρομείς στα 5χλμ, όπου επίσης θα τρέξουν σε blocks για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

marathonios__3_

Σημειώνεται ότι νωρίτερα με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το στον αρχαιολογικό Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή έναρξης του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Τύμβου και κατέληξε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, με τα 17 ζευγάρια να διανύουν τη διαδρομή των 5χλμ. κρατώντας την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο μέρος όπου το πρωί της Κυριακής (14/11, 09:00) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα.