Κ. Καραμανλής: Μείωση κατά 50% στις άδειες δακτυλίου

Για μείωση σε ποσοστό 50% των αδειών μετακίνησης στον δακτύλιο έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο, ενώ προανήγγειλε τη διεύρυνση, σταδιακά, των ορίων του μικρού δακτυλίου.

Όπως είπε «το σύστημα τροφοδοσίας των καταστημάτων, που έχουμε στην Αθήνα, είναι εξωφρενικά προβληματικό. Γιατί στην Αθήνα μπορείς να φορτώνεις και να ξεφορτώνεις με φορτηγά άνω των τριών τόνων από τις 7:00 μέχρι τις 10:30 το πρωί και από τις 2:30 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι και είσαι και ελεύθερος μετά τις 7:00 το βράδυ να κάνεις φορτώσεις και εκφορτώσεις». «Αυτό είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να το λύσουμε», σημείωσε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, απάντησε ότι θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».