Σε εξέλιξη δύο πυρκιαγιές σε Ανατολική Μάνη και Αστερέικα Αμαλιάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αμπελα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο τη φωτιάς, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Μεγάλη πυρκαγιά και στα Αστερέικα Αμαλιάδας

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Αστερέικα στο Περιστέρι Αμαλιάδας.

Η πυρκαγιά που έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις έγινε αντιληπτή τόσο από την περιοχή της Αμαλιάδας όσο και από την περιοχή του Πύργου και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Για την αντιμετώπιση της επιχειρούν σύμφωνα με το ilialiva.gr δύο αεροσκάφη Canadair και δύο PZL, 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα.

Σε ύφεση φωτιά στα Ασπριά, του Δήμου Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση, στην περιοχή Ασπριά, του Δήμου Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Πάντως, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.