Βίντεο ντοκουμέντο από το Καστελόριζο - Τι τράβηξε Τούρκος που κολύμπησε μέχρι το νησί

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους οι δύο Τούρκοι, οι οποίοι έφτασαν κολυμπώντας από τα τουρκικά παράλια στο Καστελόριζο τη Δευτέρα. Ο ένας μάλιστα είχε προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης, μπαίνοντας σε πλοίο της γραμμής και συνελήφθη στη Ρόδο.

Ειδικότερα, περίεργες κινήσεις, οι οποίες προκάλεσαν την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, καταγράφηκαν στο Καστελόριζο τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, εντοπίστηκαν από τις αρχές στο Καστελόριζο δύο Τούρκοι που κολυμπούσαν στη θαλάσσια περιοχή πριν από το πρώτο φως της ημέρας. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν κολυμπώντας στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα των δύο Τούρκων. Ο ένας κρατείται στη Ρόδο και ο άλλος στο Καστελόριζο.

Το OPEN έδωσε στο φως της δημοσιότητας το βίντεο που τράβηξε ένας από τους δύο μόλις πάτησε στο Καστελόριζο, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει το στίγμα με το ακριβές σημείο, κάτι με το οποίο ασχολούνται οι Αρχές για να ανακαλύψουν για ποιον λόγο υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες.

Στο νησί έχει μεταβεί η κρατική ασφάλεια που θα ασχοληθεί με τους δύο Τούρκους. Σημειώνεται ότι οι δύο Τούρκοι κολυμπούσαν με βατραχοπέδιλα και μάσκα, ενώ είχαν μαζί τους σε μια τσάντα μια αλλαξιά ρούχα, μια πυξίδα και δύο μαχαίρια.