Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη 3η δόση του εμβολίου-Ποιες ομάδες θα αφορά

Η ώρα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έφτασε, καθώς αύριο, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει  στις σχετικές ανακοινώσεις.

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την επανέλαβε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Κι ενώ ήδηη πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου για τους ανοσοκατεσταλμένους, η Επιτροπή των ειδικών έχει καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν και αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η ανοσιακή απάντηση επηρεάζεται κυρίως από την ηλικία του ατόμου και από το ιστορικό της έκθεσής του στον ιό. Ενόψει αυτών, διαπιστώθηκε ότι άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού με ανάγκη να πάρουν μία αναμνηστική δόση.

Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν

Παράλληλα, και άλλες πληθυσμιακές ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την 3η δόση του εμβολίου, όπως αυτή των οι υγειονομικών.

Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για την αποφυγή λοιμώξεων στο υγειονομικό προσωπικό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθοριστικής σημασίας για τη μη μετάδοση του ιού στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά κυρίως για την αποφυγή της επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Γεωργαντάς: 32.000 άτομα έχουν προγραμματίσει την 3η δόση-6.360.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με 1η δόση

Όπως επεσήμανε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ , ήδη για τους ανοσοκατασταλμένους έχει ξεκινήσει η 3η δόση. Έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού περίπου 32.000 συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες, τόνισε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αύριο, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, αναμένονται οι κατευθύνσεις για την 3η δόση εμβολιασμού για τις υπόλοιπες κατηγορίες που θα ανακοινωθούν από την Επιτροπή Εμβολιασμών. Ο ίδιος σημείωσε πως μέχρι σήμερα 6.360.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση.