Δέκα προσαγωγές για την ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως, το μεσημέρι της Τρίτης και με την απειλή όπλων, απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει ήδη ζητήσει σχετική ενημέρωση καθώς υπάρχουν υπόνοιες, οι οποίες μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ότι η συγκεκριμένη ένοπλη ληστεία  σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άτομα που φορούσαν μάσκες και είχαν σακ βουαγιάζ, μπήκαν στην τράπεζα και κρατώντας Καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλι ο άλλος, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν 13.000 ευρώ και έφυγαν. Τις κινήσεις τους έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Οι ληστές που εισέβαλαν στην τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53 και κατάφεραν να αποσπάσουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Εισέβαλαν στην τράπεζα, κρατώντας ο ένας πιστόλι και ο δεύτερος Καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, με τα όπλα στα χέρια και σημαδεύοντας πελάτες και υπαλλήλους, βγήκαν από την τράπεζα, κινήθηκαν πεζή μέχρι την πλατεία του Μοναστηρακίου και μετά εξαφανίστηκαν.

Ο ένας από τους δράστες φορούσε καφέ βερμούδα και μαύρη μπλούζα ενώ ο δεύτερος είχε ένα τατουάζ στο πόδι, στοιχείο το οποίο πιθανότατα να βοηθήσει τις Αρχές στην επιχείρηση εντοπισμού τους.

Αυτή την ώρα οι αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και εξετάζουν βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταγραφής προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των ενόπλων.

Και οι δέκα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν στοιχεία εις βάρος τους.