Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών και στη Δράμα-Καταγγελίες για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο δήμο

Τη ώρα που το φως της δημοσιότητας συνεχίζουν να βλέπουν αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αίσθηση προκαλεί το πλήθος των καταγγελιών στη Δράμα που δεν αφορούν μόνο σε υγειονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως τη Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα συγκεκριμένα φαίνεται πως αρκετοί έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους.

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργο Γεωργιάδη μεταξύ ενός μικροβιολόγου της περιοχής και ενός πολίτη που ζητούσε να βγάλει ψεύτικο rapid test έγινε ο εξής διάλογος: «Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10 ευρώ, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5 ευρώ».

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα από 10 έως 50 ευρώ.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Επισημαίνεται ότι εκτός από τη Δράμα, στον Παλαμά Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή.

Στην Πάτρα επίσης έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή τις καταγγελίες και την προσφυγή του ιατρικού συλλόγου της πόλης στη δικαιοσύνη για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.