Μαστοράκου για «μαϊμού» εμβολιασμούς: Δίνουν έως και 200 ευρώ για την απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών

Σε οργανωμένη συμπεριφορά αντιεμβολιαστών και ταρίφα 100-200 ευρώ για την απόκτηση πράσινου πάσου αναφέρθηκε σήμερα η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολιασμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής πιστοποιητικά νόσησης.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η κ.Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνέπειες έχει αυτό.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς. Μάλιστα αναφέρθηκε σε «ταρίφα» 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού.

«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Εισαγγελική έρευνα για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλέον ο φάκελος με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Στο μικροσπόπιο των αρχών, δεν βρίσκεται μόνο η διοικητική υπάλληλος στο κέντρο υγείας Παλαμά που οργάνωσε την κομπίνα, αλλά και όσοι πήραν το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν

Για την υπόθεση ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

«Η ΕΔΕ συνεχίζεται και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για να μας δείξουν ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτήν την ιστορία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων φαίνεται να έχει ομολογήσει» ανέφερε ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης.