Νέα φωτιά στα Μεσοχώρια Ευβοίας-Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου, στο νότιο τμήμα της Εύβοιας.

Στις 15:10 το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή.

Η ειδοποίηση που έλαβε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά κινητοποίησε τις δυνάμεις της και στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος.

FOTIAEVOIATORA

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η φωτιά καίει δασική έκταση και ξέσπασε στο σημείο που έκαιγε πριν δυο ημέρες, αλλά δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για νέα πυρκαγιά ή για κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, φτάνοντας και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων για κατάσβεση της φωτιάς.

«Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε σπίτια στο χωριό Μεσοχώρια. Επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου», δήλωσε στο evima.gr, ο δήμαρχος Καρύστου.