Μαίνεται η φωτιά στη Μάνη-Επιχείρηση του Λιμενικού για απεγκλωβισμό 10 ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου, εκκενώνεται η περιοχή

Aνεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολική Μάνη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Εντολή εκκένωσης των περιοχών Μαυροβούνι και Βαθύ, στο Γύθειο, έχουν δώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς φωτιά στην Ανατολική Μάνη καίει ανεξέλεγκτα.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, Γεωργία Λυροφώνη μιλώντας στον Open δήλωσε τα εξής: «Καίγεται και το Γύθειο, η φωτιά είναι στην πόλη. Ο κόσμος είναι μποτιλιαρισμένος, δεν μπορούν να φύγουν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναγκαζόμαστε να εκκενώσουμε την πόλη του Γυθείου χωρίς εναέρια μέσα».

gytheio__1_

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

gytheio__6_

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».