Πύρινος εφιάλτης στην Αρχαία Ολυμπία-Μήνυμα για εκκένωση οικισμών από το 112, πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η τρομερή φωτιά που μαίνεται στην Αρχαία Ολυμπία, με τους κατοίκους να βοηθούν τους πυροσβέστες στην μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.

Νωρίτερα, το τοπικό μέσο ilialive έκανε λόγο για εγκλωβισμένους σε στάβλο στο Πελόβιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν πατέρα ΑμΕΑ, μαζί με τον γιο του.

Παράλληλα, το patrisnews.gr μετέδωσε ότι η φωτιά καίει σπίτια στο Πελόπιο, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι τόσο σε αυτό το σημείο όσο και στην Καυκανιά, όπου η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό κι έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια.

Φωτιά - Ολυμπία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό τους. Η αστυνομία πηγαίνει πόρτα-πόρτα στον οικισμό για να διασφαλίσει ότι όλοι θα απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ ήδη απεγκλωβίστηκαν μία ηλικιωμένη και ο γιος της. Στην Καυκανιά υπήρξε πτώση κολώνας της ΔΕΗ που εμποδίζει την έλευση πυροσβεστικών στο σημείο.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους.

patrisnews3

Επίσης, έχει δοθεί εντολή από την πυροσβεστική να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι φλόγες κινούνται προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας με τους πυροσβέστες να ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα μια μεγάλη μάχη.

patrisnews4

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταβαίνει με ελικόπτερο στην περιοχή της Ηλείας προκειμένου να επιθεωρήσει την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ σπεύδει και η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

patrisnews6

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 31 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην μετακινούνται λόγω πυρκαγιών προς Ηρακλειά, Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Χελιδόνι, Πουρνάρι , Καυκωνία και Μοίρακα καθώς στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.