Μαίνεται η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία-Εκκενώνονται οικισμοί (Video, Εικόνες)

Μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ηράκλεια στην Αρχαία Ολυμπία και έχει ήδη δοθεί εντολή για την εκκένωση οικισμών.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

4 Αυγούστου 2021

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 31 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Νέα φωτιά στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Εικόνες: patrisnews, ilialive