Σήμερα στο τραπέζι, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών και η σύσταση για εμβολιασμό παιδιών 12- 14 ετών

Η χαλάρωση των μέτρων και η μετάλλαξη Δέλτα διαμορφώνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, τη στιγμή που έχει αποκλειστεί η λήψη οριζόντιων μέτρων, τύπου lockdown για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Επιτροπής Εμβολιασμών έχουν τεθεί πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και η σύσταση εμβολιασμού για τους μαθητές ηλικίας άνω των 12 ετών, ως μέτρα αναχαίτισης του 4ου επιδημικού κύματος αλλά και για την εξασφάλιση της νέας σχολικής χρονιάς με φυσική παρουσία στις τάξεις.

Στη σημερινή συνεδρίασή της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα αναλυθεί η περαιτέρω πορεία του κορονοιού μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και τις δυσοίωνες προβλέψεις για χιλιάδες κρούσματα μέσα στον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους έφηβους ηλικιας 15-17 ετών ενώ οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των μικρότερων παιδιών αναμένεται να ληφθούν σύντομα προκειμένου να υπάρχει το περιθώριο να προλάβουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.