Σε ύφεση η φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη-Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο

«Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο» ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο δάσος του Σέιχ Σου στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παύλου.

Η φωτιά σύμφωνα με την ΠΥ «βρίσκεται σε ύφεση». Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πάντως στο σημείο, όπου επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ “πετούν” και τρία αεροσκάφη, τύπου καναντέρ. Στο σημείο παραμένουν εθελοντές και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Τρίτης η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ολοένα και ενισχύονταν.

 

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Σέιχ σου - GRTimes.gr

Κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης λόγω της φωτιάς

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα από τον κόμβο Μουδανιών προς δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς ανατολικά, λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για τις μετακινήσεις τους.

 

Οι καπνοί ειναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης, ενώ αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Thestival.gr φωτιά κοντά στον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης
fotiia4

Όπως εξήγησε στο GRTimes ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «η φωτιά ήταν μακριά και δεν απείλησε το ξενοδοχείο, ωστόσο η πυροσβεστική πήρε την απόφαση να το εκκενώσει καθώς στην περιοχή υπήρχε έντονος καπνός».

fotia3-1

 

200 μέτρα από το ξενοδοχείο "Φιλίππειο"

 

200 μέτρα από το ξενοδοχείο "Φιλίππειο"

 

Φωτια στο Σειχ Σου

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr, thestival.gr