Στρατός-κορωνοϊός: Πέντε μέρες άδεια σε μόνιμους και στρατεύσιμους που εμβολιάζονται

Πέντε ημέρες άδεια θα παίρνουν οι στρατεύσιμοι και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή που σκοπεύει από εδώ και στο εξής να κάνει το εμβόλιο, ανέφερε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη σημερινή εξειδίκευση των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο ίδιος κατέστησε ωστόσο σαφές ότι ο εμβολιασμός για φαντάρους και στρατιωτικούς δεν είναι υποχρεωτικός, σημειώνοντας συγκεκριμένα το εξής: «Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι εθελοντικός με κίνητρο τις πέντε ημέρες άδεια».

Επισημαίνεται ότι κατά τις χθεσινές του ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός μιλώντας για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθάρισε πως θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους όποτε το θελήσουν, ενώ οι στρατεύσιμοι όταν κληθούν για τη θητεία τους.