Το μεσημέρι της Τρίτης η εξειδίκευση των μέτρων για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και χώρους ψυχαγωγίας

Στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχέση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και του πλαισίου λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Η εξειδίκευση θα γίνει στο υπουργείο Υγείας από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, άμεσα,  και των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από 1η Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, επεσήμανε ότι λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.