Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Ζητά την ενσωμάτωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με εκείνο της υγείας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Την ενσωμάτωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που παραχωρείται ούτως ή άλλως σε όσους εμβολιάζονται κατά του covid-19, με το πιστοποιητικό υγείας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Σε επιστολή που απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία, η ΠΟΞ τονίζει ότι στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί και λίγοι είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό.

Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, ενώ ο νομοθέτης απαιτεί να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας οι εργαζόμενοι, αναφορικά με τον covid-19, επιτρέπεται σε ανεμβολίαστους να εργάζονται μόνο με τη διενέργεια self test και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΞ σημειώνει ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.