Σπάει σήμερα το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών - Προβληματισμός για τις περιφέρειες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές προκαλεί η μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, την οποία παρουσιάζουν κάποιες περιοχές, με απόκλιση από το μέσο όρο.

Οι περιφερειακές ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι Φλώρινα, Ξάνθη,  Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα, ενώ κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές ΕνότητεςΗλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανανεώνονται καθημερινά στο emvolio.gov.gr, χθες Παρασκευή χορηγήθηκαν 98.199 δόσεις, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 5.986.480. Στην Ελλάδα 3.854.982 πολίτες έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, ενώ από αυτούς 2.253.347 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Επομένως, σήμερα η χώρα ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών.