Κικίλιας: Τμηματικά οι εμβολιασμοί των πολιτών 18-29 ετών με όλα τα εμβόλια

Υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καταγράφεται στα επιδημιολογικά δεδομένα.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας ότι ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000 και συγκεκριμένα 14.371. Η διάμεση ηλικία υποχώρησε στα 36 έτη, συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Όλες οι περιφέρειες παρουσιάζουν σταθεροποίηση έως και μείωση των κρουσμάτων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει υποχωρήσει, είπε ο κ. Κικίλιας.
“Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιοηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων”, συνέχισε ο υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 18-29 ετών και με τα άλλα εμβόλια εκτός από το Johnson & Johnson, αλλά τμηματικά, πρώτα των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και αμέσως μετά οι πολίτες ηλικίας 18-24 ετών και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Η επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ανέφερε ακόμα ο κ. Κικίλιας. Πριν την έναρξη της επιχείρησης, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στα νησιά μας ήταν στο 22% και πλέον έχουν φτάσει στο 40%, πάνω από το ποσοστό της χώρας.
Τόνισε επίσης ότι η πληρότητα των ραντεβού σε Λευκάδα, Θάσο, Πάρο, Μύκονο και Σαλαμίνα αγγίζει το 100%.