Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το χτίσιμο του τείχους ανοσίας-«Σπάσαμε» το φράγμα των 2.000.000 πλήρως εμβολιασμένων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας και βαδίζουμε ολοταχώς προς τη δημιουργία ενός ανθεκτικού τείχους ανοσίας, δεδομένου ότι στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως συνολικά 2.010.989 πολίτες.

Η επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία» «τρέχει», καθώς μόνο χθες, Σάββατο (29/5) πραγματοποιήθηκαν 95.937 εμβολιασμοί. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5.498.042 εμβολιασμοί και  3.589.548 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση.

Επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση στα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 30 ετών είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες τα ραντεβού σε πολλές περιοχές είχαν πολύ γρήγορα εξαντληθεί και πολλοί ήταν οι πολίτες που δοκίμαζαν συνεχώς. Η πλατφόρμα για τους νέους της ομάδας 18-30 άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, οι οποίοι σε αυτή τη φάση μπορούν να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, αφορούσε σε χιλιάδες μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson (για τους 18-30) και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου τα ραντεβού σε πολλές περιοχές είχαν εξαντληθεί.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ το πρωί του Σαββάτου άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Παράλληλα, την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.