Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ίσθμια: Απειλήθηκαν σπίτια-Οριοθετημένο το πύρινο μέτωπο στη Μακρακώμη

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στα Ίσθμια Κορινθίας, η οποία οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας και ειδικότερα δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Επιδαύρου.

Απειλήθηκαν άμεσα τα σπίτια στην περιοχή και η Πυροσβεστική ζήτησε από τους κατοίκους να τα εκκενώσουν προληπτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ήδη αποχώρησαν οι περισσότερες δυνάμεις αλλά παραμένει μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

5314313

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

IMG_20210528_182601_2

Οριοθετημένο το μέτωπο στη Μακρακώμη

Οριοθετημένη σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πλέον και η πυρκαγιά στην περιοχή Βίτολη Φθιώτιδας η οποία επίσης δεν εμπνέει ανησυχία.

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην φωτιά στην περιοχή της Βίτωλης, δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, περιόρισε την έκταση της φωτιάς, ενώ η ύφεση των ισχυρών ανέμων, έδωσε τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Ήδη αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 11 οχήματα της πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ανάσα στη μάχη κατά της φωτιάς έδωσαν τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έφτασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού.

Λαμία: Τρακτέρ έσπερνε φλόγες στη Δυτική Φθιώτιδα

Επισημαίνεται ότι ένα τρακτέρ που στην πλατφόρμα που είχε φορτωμένες μπάλες έπιασε φωτιά το απόγευμα της Παρασκευής και έσπειρε φλόγες κατά μήκος του δρόμου με συνέπεια να αναπτυχθεί ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτωλη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ν. Χαρδαλιάς: Μεγάλες φωτιές σε Λουτρά Ωραίας Ελένης και Μακρακώμη

Μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη στα Λουτρα της Ωραίας Ελένης και τη Μακρακώμη, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα κινηθεί προς το κέντρο επιχειρήσεων.