Χαρδαλιάς: Μεγάλη ανησυχία για την Αιτωλοακαρνανία

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από το αύριο Σάββατο 8/5 ο δήμος Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητική την εικόνα στον δήμο Μεσολογγίου αλλά και στις γύρω περιοχές όπως το Αιτωλικό και το Αγρίνιο.

«Αξίζει να σημειωθεί – είπε – ότι ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μία επιθετική εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233 όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49, δηλαδή τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές και θέλω να το τονίσω πως στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές ροές μέσα στην κοινότητα.

Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαραίτητη έγκριση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες χωρίς εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά στις δύο αυτές περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Σημειώνεται ότι μέσα σε 12 μόλις μέρες, τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία αυξήθηκαν κατά 8 φορές. Σήμερα καταγράφηκαν 150 κρούσμτα και χθες ήταν 121, από 15 που ήταν στις 24 Απριλίου.