Προς κατάργηση click away & click in shop - Μετά το Πάσχα τέλος & με τα SMS

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου παρελθόν πρόκειται να αποτελέσουν σύντομα οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο (με τις μεθόδους του click away και του click in shop), ενώ  και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών, αναμένεται να καταργηθεί, με το άνοιγμα της εστίασης, αμέσως μετά το Άγιο Πάσχα, για την ακρίβεια τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Αναφορά για την κατάργηση των γραπτών μηνυμάτων για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, έκανε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, που εκτίμησε πως «είμαστε προ των πυλών. Ποια ημέρα θα τελειώσει αυτό θα το αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμού και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σίγουρα πάντως τελειώνουμε, είμαστε στην άκρη του τούνελ», δήλωσε.

Συνεπώς, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Την αρχή για την εν λόγω κουβέντα έκανε χθες Μεγάλη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος στο πλαίσιο  συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως από την επόμενη εβδομάδα, μετά το Πάσχα δηλαδή, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως πια, την υποχρέωση αποστολής SMS.

Διευκρινήσεις Σταμπουλίδη για εστίαση - Τι θα γίνει με γάμους και δεξιώσεις - Parallaxi Magazine

Η εστίαση

Επίσης ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης, για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, παρέχοντας υπηρεσίες delivery και take away.

Το άνοιγμα της εστίασης λοιπόν τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου θεωρείται και ως η πιθανότερη ημερομηνία κατάργησης των SMS στο 13033 και 13032.

Ακόμα ωστόσο δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα. Όπως προαναφέρθηκε το δρόμο των SMS θα ακολουθήσουν και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο (διαδημοτικές).

Νίκος Παπαθανάσης λιανεμπόριο: Πρώτα click away, μετά click in shop - Πολύ νωρίς για την εστίαση [vid] | Flash.gr

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα , όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Star, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5 Μαΐου να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click in shop.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μαζί, μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 σε εξωτερικό.