Σχεδόν 4.000 κρούσματα & εκτίναξη ιικού φορτίου στην Αττική - Τριπλάσιες μολύνσεις στα Λύκεια

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, ενώ ιδιαιτέρως ανησυχητικά εξακολουθούν να είναι τα στοιχεία από την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας.

Σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση για τα κρούσματα, τα οποία σημειωτέον θα είναι κάτω από 4.000, σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021, δείχνοντας μία μικρή κάμψη σε σχέση με την περασμένη Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου.

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα iefimerida.gr, η Αττική βρίσκεται ξανά σε πολύ επικίνδυνη τροχιά, γεγονός που προβλέπεται πως θα αποτυπωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και στα κρούσματα, που αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα για μία ακόμα φορά.

Οι φόβοι των ειδικών

Νωρίτερα, οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για την αύξηση που παρατηρείται στα λύματα στην Αττική.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση: «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Ζήτημα ημερών ο αντίκτυπος του «πάμε πλατεία» σε κρούσματα & νοσοκομεία

Όπως είπε, για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη: «Τα νούμερα επανέρχονται».

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια.

Συγκεκριμένα έγιναν 1.070.000 τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων τα 1.550 βγήκαν θετικά.