«Υπερόπλο» η αυτοδιάγνωση: Τα Self Test μπαίνουν ως σύμμαχοι & στο λιανεμπόριο

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τονίζοντας πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών,  αποδεικνύεται ότι είναι το self test.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 και την εκπομπή «Πρώτο Αλλιώς», από την επόμενη εβδομάδα και πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Ψώνια στα καταστήματα χωρίς ραντεβού

Επίσης, διατύπωσε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

«Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο σημαντικό μήνα. Πάντως, εμβολιασμοί, self test και καιρός είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι».

Τα self tests είναι «υπερόπλο»-  Θα αξιοποιηθούν άμεσα στο λιανεμπόριο

Σύμφωνα με ό,τι σημείωσε ο κος Σταμπουλίδης, σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, όπως ξεκαθάρισε, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα. Και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα, απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop.

Αν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει, επισήμανε κλείνοντας.