Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό πολίτη την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη (Video)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙΑΣ, για τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

Νέα Σμύρνη ξυλοδαρμός

Υπενθυμίζεται πως ο ανθυπαστυνόμος έχει καταγραφεί σε video να χτυπά άγρια με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, τον 29χρονο μεταπτυχιακό φοιτητή του ΕΜΠ, στο κεφάλι, τον αυχένα, τα πλευρά, τυφλά, σε όλο του το σώμα, στην πλατεία Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής ενώ νεαρός άνδρας φώναζε: «Πονάω».

Πονάω ρε μαλάκες

PHOTO: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ήταν μία κραυγή που έγινε σύνθημα, συνεπεία ενός βίαιου περιστατικού κατάχρησης εξουσίας και σκληρής αστυνομικής βίας, με μαρτυρίες και εικόνες από αυτό, να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να εξοργίζουν την κοινή γνώμη. Ο νεαρός άντρας υπέστη κατάγματα στα πλευρά και κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Δείτε προσεκτικά.Τρίτο βίντεο από τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κονταρίνης στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται η Διοικητική Ερευνά για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν για να τον σταματήσουν, αλλά κρατώντας τον ακίνητο και συλλαμβάνοντάς τον, κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιδεικνύοντας με υπερβάλλοντα ζήλο, για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι από ανύπαρκτο, έως ήπιο και τυπικό.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συμπλοκή 30 ατόμων με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ή να΄έχουν άλλες κυρώσεις και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του ανθυπαστυνόμου που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο συμβάν.