Στο «401» ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη Ν.Σμύρνη-Ποια η κατάσταση της υγείας του

O αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία επισημαίνουν ότι ο  αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά αλλά έχει τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

5259899

Πώς ξεκίνησε η επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Η κατάσταση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης από το απόγευμα της Τρίτης ήταν εκρηκτική με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες από την πλευρά των διαδηλωτών, με την αστυνομία να απαντά με χημικά και την «Αύρα» που ρίχνει νερό για να διαλύσει τα επεισόδια.

DSC_4881-01

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

5259902

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης και τον τραυματισμό του αστυνομικού:

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμη εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα, ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ.Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.