Εικόνες χάους μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα-Φωτογραφίες από τις ζημιές που συγκλονίζουν

Δεκάδες ζημιές καταγράφονται και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:16 το μεσημέρι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, ζημιές από τον ισχυρό αυτό σεισμό έχουν αναφερθεί σε σπίτια και κτίρια, κυρίως στον Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και στους οικισμούς Ζάρκο, Πηνειάδα, Παναγίτσα, Γριζάνο, Οιχαλεία και Πετρωτό,

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών ήδη έχουν μεταβεί στην περιοχή και εξετάζουν τα κτίρια, ενώ στις 5 το απόγευμα στα Τρίκαλα ξεκίνησε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της πόλης για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην περιοχή.

Σοβαρές ζημιές και στο Κουτσόχερο Λάρισας

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί επίσης και στο Κουτσόχερο της Λάρισας, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την περιοχή.

Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί ζημιές σε αρκετά σπίτια, ενώ κατέρρευσε εξωτερικός τοίχος της εκκλησίας του χωριού.

Κλιμάκιο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ήλεγξε τη γέφυρα Κουτσόχερου στον Πηνειό δεν διαπίστωσε εμφανή προβλήματα στατικότητας, αλλά συνιστάται η προσεκτική κίνηση οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους και με χαμηλή ταχύτητα.

Δείτε φωτογραφίες από της ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας: