Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας-Τι θα ισχύσει στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ» κόκκινο

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα νέα πιο αυστηρά μέτρα στα πλαίσια των οποίων αλλάζει το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το ωράριο αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας διαμορφώνεται πλέον διαφορετικά.

Από τις 7 η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται τόσο η Περιφέρεια Αττικής, όσο και και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Εξαίρεση στην απαγόρευση κυκλοφορίας για Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο ίδιος επεσήμανε ότι από την αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ΄έως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.