Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Το νησί της Σκιάθου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου, Θοδωρή Τζούμα, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νησί των Σποράδων θα έχει διάρκεια 15 ημερών. Η ισχύς της αρχίζει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι το νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δένδρων σε γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Νότιο Πήλιο, που είχαν σαν συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αλλά και μεγάλες ζημιές στην καθημερινότητα των κατοίκων εν μέσω της σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Θ.Τζούμας: 3.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα σε συνθήκες πολικές

Ο δήμαρχος Σκιάθου είχε μιλήσει προχθές στο Ράδιο ΕΝΑ, αναφέροντας ότι το νησί δεν είχε ρεύμα μέχρι πρότινος, με αποτέλεσμα οι 3.000 άνθρωποι να υποφέρουν, σε συνθήκες πολικές, γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως είχε επισημάνει, υπάρχουν βρέφη, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που υποστηρίζονταν μηχανικά και άνθρωποι που βρίσκονταν σε περιορισμό λόγω κορωνοϊού.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι ενώ στο νησί όλο το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό και δεν υπήρχε κανένα ζήτημα, το πρόβλημα οφειλόταν σε ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο, γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ΔΕΔΔΗΕ σε όλα τα σημεία ζημιών που παρουσιάστηκαν την περασμένη Κυριακή.

Προσέθεσε δε ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής έγινε προσπάθεια προσέγγισης στον υποσταθμό, αλλά η πρόσβαση ήταν δύσκολη και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν γιατί υπήρχε κίνδυνος να αποκλειστούν όλοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το Κέντρο Υγείας, δεν υπάρχει άλλο σημείο στο νησί που να διαθέτει γεννήτρια και να μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο.