Tον επόμενο μήνα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Tον επόμενο μήνα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών, θα δημοσιοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, τόνισε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα

Πρόσθεσε, δε, ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία μεγάλη εκστρατεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες άρχισαν τώρα να μιλούν για περιστατικά βίας και να καταγγέλλουν. Υπάρχουν τώρα ευήκοα ώτα και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες εκείνες που ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αποκαλύπτουν τα τραγικά συμβάντα» υπογράμμισε η κ. Συρεγγέλα.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου, παρουσίασε τις κυβενρητικές πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων.

Πρόκειται για:

Την συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας των Φύλων.

Την συγκρότηση 259 Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) σε ολόκληρη τη χώρα.

Την υλοποίηση -πρώτη φορά- δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών θυμάτων βίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Την πιλοτική εφαρμογή του Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος SHARE.

Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δικτύου των δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ, μέσω της παράτασης της χρηματοδότησής του έως και το τέλος του 2023 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Δημήτρης Κωστάκος