Επεισόδια, χημικά & προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Εντάσεις και μικρής διάρκειας επεισόδια, σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με εκκίνηση από τα Προπύλαια.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με μεγάλη συμμετοχή και κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Έξω από τη Βουλή ομάδα νεαρών, που συμμετείχαν στην πολυπληθή πορεία συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε κάποιες προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στο γεγονός ότι ιδρύεται ειδική αστυνομική ομάδα στα πανεπιστήμια,  καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων, που προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Λόγω του συλλαλητηρίου διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός παρέμεινε για αρκετές ώρες,  με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».