Ένταση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Από πρωτόγνωρα υψηλούς τόνους χαρακτηρίστηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τα διόδια, με τον επικεφαλής της παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία» Νίκο Πουτσιάκα να επιτίθεται στον Περιφερειάρχη για «επικοινωνιακά κόλπα και μεταμόρφωση του από θύμα σε θύτη» και τον Κώστα Αγοραστό να απαντά εξίσου σκληρά λέγοντάς του: «Είσαι δασκαλεμένος διαφημιστής απορρυπαντικών και αλλαντικών με ψυχολογική εμπάθεια και μικρότητα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα».

Πάντως, ο Περιφερειάρχης, σχολιάζοντας τη γενικότερη κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπό του για τα διόδια και όσα ψήφισε ενώ ήταν Βουλευτής, προχώρησε σε αυτοκριτική, τονίζοντας: «δεχόμαστε τα λάθη μας και αγωνιζόμαστε συνεχώς να βελτιωθούμε».

Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εδώ. Ο κ. Πουτσιάκας προχώρησε, μετά την συνεδρίαση, σε νέα έγγραφη ακόμα πιο σκληρή επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Ο κ. Αγοραστός απάντησε στην τεκμηριωμένη κριτική μας με ανυπόστατες ύβρεις. Προφανώς έτσι έχει μάθει, δεν μπορώ, όμως, να τον ακολουθήσω σ’ αυτό το επίπεδο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι συγκεκριμένο έχει κάνει για το θέμα των διοδίων στην πράξη όχι στα λόγια. Ο Κ. Αγοραστός -είναι γνωστό στους συμμετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στους παροικούντες την πόλη- δεν διαθέτει το τάλαντο του ρήτορα.

Σ’ αυτό μπορεί κανείς να δείξει κατανόηση και να πορευτεί στη συζήτηση με αυτό ως δεδομένο. Άλλο όμως είναι να αναλώνεται ο Κ. Αγοραστός σε ανούσια φλυαρία, ταλαιπωρώντας τη γραμματική και το συντακτικό, παπαγαλίζοντας τυποποιημένες εκφράσεις κενές περιεχομένου, κι άλλο να εκτοξεύει βαριές και ανυπόστατες ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, όπως συνέβη στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, διαβάζοντας από το τετράδιό του, τυποποιημένες φράσεις τις οποίες προφανώς έχει αποστηθίσει και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση, φυσικά, με τα δια- λαμβανόμενα στη συζήτηση και ως εκ τούτου καθίστανται μνημειώδη λεκτικά ατοπήματα».