Μπαράζ συλλήψεων για πώληση κροτίδων

Χιλιάδες βεγγαλικά και κροτίδες που πωλούνταν παράνομα σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν συνολικά πέντε εμπόρους που τα διέθεταν χωρίς τη σχετική άδεια ακόμη και σε ανήλικα παιδιά.

Στην Καβάλα, άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έλεγχο στα περίπτερα ενός 39χρονου όπου κατασχέθηκαν 4.352 παιδικά αθύρματα και μιας 21χρονης όπου βρέθηκαν άλλα 2.540. Και οι δυο παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

Στην πόλη της Λευκάδας, συνελήφθη ο 54χρονος ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ψιλικών, ο οποίος διέθετε παράνομα προς πώληση 1.500 κροτίδες. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων.

Στη Λάρισα, συνελήφθησαν η 53χρονη προσωρινά υπεύθυνη ενός παντοπωλείου που διέθετε προς πώληση 1.308 παιδικά αθύρματα και 150 κροτίδες και η 54χρονη ιδιοκτήτρια ενός άλλου παντοπωλείου που πωλούσε 751 παιδικά αθύρματα, 433 κροτίδες και επτά πυροτεχνήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.