Έκκληση Κικίλια να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα τις γιορτές - video

Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα της κινητικότητας στη διάρκεια των γιορτών εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Οπως είπε η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η διασπορά την περίοδο των γιορτών αυξάνεται. Κατά πόσο είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα. Τα σημερινά νούμερα δείχνουν τι συνέβαινε στη χώρα πριν από 15 μέρες. Το πώς έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά θα το δούμε 15 μέρες μετά.

Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους τους υγειονομικούς που εργάζονται αδιάκοπα αυτές τις άγιες μέρες και δίνουν μάχη. Να προσέξουμε ιδιαιτέρως όλοι. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί έχει οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Το εσύ δοκιμάστηκε στο 100% και άντεξε. Το ευτυχές γεγονός της έναρξης των εμβολιασμών στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σήμα χαλαρότητας και μη εφαρμογής των μέτρων. Ξέρω ότι χρονιάρες μέρες αυτά που λέω είναι δύσκολα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω θερμά να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες και τις μέρες που έρχονται και να συναισθανθούμε το μέγεθος της ευθύνης»

Υπάρχουν δείκτες που πηγαίνουν καλύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, είπε και αναφέρθηκε στις περιοχές όπου η επιδημιολογική κατάσταση, «κάθε άλλο παρά καλή είναι», όπως είπε και οι οποίες είναι οι εξής: Κάλυμνος, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρος, Ροδόπη, Θάσος, Φλώρινα, Λέσβος, Ξάνθη.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ είπε ότι δοκιμάστηκε σκληρά και άντεξε.Πρέπει να καταλάβουμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε τους επόμενους δύο μήνες, επεσήμανε.

«Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους», σημείωσε, υπογράμμισε , ωστόσο, ότι ακόμα πρέπει να προσέχουμε».

 

Παναγιώτης Γαργαλιάνος- Κακολύρης: Η κατάσταση θα είναι καλύτερη το νέο έτος
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε από την πλευρά του ο ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος- Κακολύρης, υπογραμμίζοντας πως πλέον είναι ορατό το ξέφωτο και πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη το νέο έτος.

Όπως είπε μέχρι να εμβολιαστεί το 70% των πολιτών , όποτε και θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να κινούμαστε με σύνεση και τηρώντας τα μέτρα, καθώς ο ιός δεν συγχωρεί και κινείται ταχύτατα και διασπείρεται γρήγορα.