Εκκενώσεις καταλήψεων, έρευνες για ναρκωτικά & σωρεία συλλήψεων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, διεξήχθη από τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, παρουσία εισαγγελικών Αρχών.

Έφοδος της Αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. 8 προσαγωγές - Εκκενώσεις καταλήψεων και έρευνες για ναρκωτικά - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

100 αστυνομικοί των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της ομάδας Δράση προχωρησαν σε εκκενώσεις καταλήψεων σε γραφεία και αποθήκες και στους έξι ορόφους, της φοιτητικής εστίας, ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες και για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη γίνει συλλήψεις.

Στις 8 Ιανουαρίου απολογούνται, οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Εν τω μεταξύ στις 8 Ιανουαρίου 2021 θα επανέλθουν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 29 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από προθεσμία που έλαβαν σήμερα για τις απολογίες τους.

Οι 8 που ταυτοποιήθηκαν για τη σοκαριστική διαπόμπευση του καθηγητή , επτά άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρήσιμων προς το κοινό όφελος από κοινού.

Οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό , του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια ανάρτησαν φωτογραφία του Πρύτανη με την ταμπέλα πάνω του και των ιδίων γύρω του με καλυμμένα πρόσωπα , σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει θυμίζουμε, λίγες ώρες μετά το συμβάν η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».