Κυκλοφόρησε το παραμύθι του συγγραφέα Άρη Δάγλα με τίτλο «Ο Αφηρημένος Καλικάντζαρος»

Κυκλοφόρησε το 14ο παραμύθι του Άρη Δάγλα με τίτλο «Ο Αφηρημένος Καλικάντζαρος», σε εικονογράφηση Παναγιώτη Τσαούση από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο συγγραφέας, μιλώντας για τη νέα του ιστορία, αναφέρει τα εξής:

«Ο καλικάντζαρος έχει ταυτιστεί με τη σκανταλιά, με τη διαβολιά, και γενικά κάτι αρνητικό. Έτσι, επιχείρησα να δώσω μια άλλη νότα σε όλη αυτή την εμφάνιση των καλικαντζάρων. Δημιούργησα έναν καλικάντζαρο ο οποίος είναι αφηρημένος και ξέχασε να φύγει για τον κάτω κόσμο όταν τελείωσαν οι γιορτές με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στον κόσμο των ανθρώπων. Για καλή του τύχη όμως τον βρίσκουν δύο παιδιά τα οποία είναι πρόθυμα να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο κόσμο που ανήκει.

Τα παιδιά συνωμοτούν μάλιστα με τον παππού και τη γιαγιά η οποία κάπου, κάποτε, πριν πολλά χρόνια, είχε συναντήσει τον αφηρημένο καλικάντζαρο της ιστορίας. Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τις σελίδες του παραμυθιού  ανακαλύπτουμε πως αποτυπώνεται η ιστορία των παρεξηγημένων καλικάντζαρων μέσα από τα µάτια δύο μικρών παιδιών και  με βλέπουμε τι  μπορούν να κάνουν τα δύο παιδιά για να βοηθήσουν τον αφηρημένο καλικάντζαρο».

Μια παραμυθένια ιστορία για καλό σκοπό

Τα έσοδα που αναλογούν στον συγγραφέα, θα διατεθούν για τις ανάγκες των αστέγων του Δήμου Αθηναίων, μέσα από τον ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84 FM, σε συνεργασία με την πρόεδρο κ. Νίκη Αραμπατζή και τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Πολίτη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Άρη Δάγλα

Ο Άρης Δάγλας γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη. Ο Άρης Δάγλας είναι νοσηλευτής, δάσκαλος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη έχουν κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία του: Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω, Η Χιλιάκριβη και η λάμια, Αισώπου παρα-μύθοι, Η Ηλιογέννητη, Τα Παγανά, Ο Πεντεκλημάς, Ο μύθος του Θησέα, Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή, Αγκαθωτές ιστορίες τσέπης,  Το ταξίδι του Οδυσσέα, O Αφηρημένος Καλικάντζαρος.

Επίσης, με τις εκδόσεις Υδροπλάνο, έχει εκδώσει τα «Φανταζώα» και τον «Γίγαντα Βρόντη».Τον επόμενο μήνα, ενόψει του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του ’21, θα εκδοθεί το εφηβικό βιβλίο «Η Φιλική Εταιρεία», από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η λογοτεχνική ιστοσελίδα του Άρη Δάγλα, στην οποία μπορούμε να δούμε όλα του τα βιβλία, είναι www.arisdaglas.gr