Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη χώρα μας-«Η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» (photo,video)

Ξεκίνησε και επισήμως η επιχείρηση εμβολιασμού στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε είναι η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανοίγοντας έτσι την επιχείρηση «Ελευθερία».

Η κ. Καμπισιούλη ήταν χαμογελαστή την ώρα του εμβολιασμού, δηλώνοντας μπροστά στις κάμερες πως όλα είναι καλά.

Ε. Καμπισιούλη: Μεγάλη τιμή για μένα, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος

«Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλευτήρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα. Έχουμε πολύ δρόμο αλλά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και πολύ γρήγορα ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας», δήλωσε η κ. Καμπισιούλη λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό.

Βίντεο από τη στιγμή του εμβολιασμού της κ. Καμπισιούλη:

 

Ο δεύτερος πολίτης στη χώρα μας στον οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο είναι ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Β. Κικίλιας: Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός στον «Ευαγγελισμό», έφτασε στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως είπε «είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό», δηλώνοντας βέβαιος ότι «όλα θα πάνε καλά».

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» τόνισε,  προσθέτοντας  ότι «πρώτη εμβολιάζεται μία νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι  σήμερα εμβολιάζονται η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία «συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασία από την covid-19».

Συγκεκριμένα, στις 14:30 θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν και στο ίδιο νοσοκομείο, στις 14:45, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στις 15:00 στον Ευαγγελισμό θα εμβολιαστεί ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και θα ακολουθήσουν, στο ίδιο νοσοκομείο με τη σειρά: Στις 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, στις 16:00 ο Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στις 16:30 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στις 17:00 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.