Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της αγοράς μετά τις 7 Ιανουαρίου στις «πράσινες» περιοχές της χώρας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου στις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου. Σημείωσε δε ότι ο λόγος που αυτή τη φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο «πράσινο» αλλά, όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» της αυξημένης επιτήρησης.

Διαφορετικά θα αντιμετωπιστεί ο τομέας της εστίασης

Ανέφερε ωστόσο ότι η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, καθώς πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν όλα τα αναγκαία τα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε ερωτήσεις από φορείς των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης αλλά και της εστίασης και διευκρίνισε σε σχέση με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ότι θα λάβουν την ενίσχυση όσοι επιβεβαιωμένα έχουν αισθητή μείωση τζίρου σε σχέση με συγκεκριμένες περιόδους, καθώς και όλοι εκείνοι που παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας.