Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα, τη στιγμή της δικαίωσης - Τι δήλωσε για την ιστορική απόφαση (Video)

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου, που στέλνει στη φυλακή τον δολοφόνο και τους βασικούς συνεργούς της στυγνής  δολοφονίας του γιου της καθώς και τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”.

Η κ. Φύσσα, η ηρωική μάνα, που έγινε παράδειγμα αντοχής και μαχητικότητας και έγινε το πρόσωπο – σύμβολο στην πολύκροτη δίκη των πεντέμισι ετών, ξέσπασε σε αναφιλητά τη στιγμή που η Πρόεδρος της Έδρας Μαρία Λεπενιώτη,  ανακοίνωσε τις φυλακίσεις και κατόπιν σήμανε το τέλος της ιστορικής δίκης με εκείνο το “Λύεται η Συνεδρίασις”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κουστούμι

Πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και από  τους δικηγόρους της οικογένειας και όλους τους Συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή την εμβληματική για τα ελληνικά, αλλά και τα παγκόσμια χρονικά Δίκη.

Μάγδα Φύσσα: Ας ζούσε ο Παύλος κι ας ήταν ένας από τους σακατεμένους που άφησαν οι χρυσαυγίτες

Ας ζούσε ο Παύλος…

Όπως είπε, η δικαστική απόφαση «δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε, να ήταν ένας από τους σακατεμένους που έχουν αφήσει οι Χρυσαυγίτες, αλλά τουλάχιστον ζουν».  Αισθάνομαι δικαιωμένη που μπήκαν στη φυλακή, πρόσθεσε.

Δείτε τις δηλώσεις της, καθώς άφηνε το Εφετείο, στο Video:

Επτά χρόνια, έναν μήνα και τέσσερις ημέρες, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται, ξέσπασε σε λυγμούς και χάθηκε στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων, ακούγοντας από τα χείλη της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, την ιστορική απόφαση, για την βαριά καταδίκη των χρυσαυγιτών. Αυτά τα δάκρυα ήταν επιτέλους δάκρυα δικαίωσης και ικανοποίησης.

«Τώρα ας έχουμε,  μια δίκαιη δίκη και για τον Ζακ…»

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, πως η Μάγδα Φύσσα, δεν ξέχασε να αναφερθεί στην επικείμενη δίκη για την δικαίωση ενός άλλου νέου ανθρώπου, που βρήκε άγριο θάνατο, έναν «θάνατο σε δημόσια θέα»  και που η εκδίκαση της υπόθεσης του, μόλις χθες αναβλήθηκε.

«Τώρα ας έχουμε μια δίκαιη δίκη και για τον Ζακ…», είπε αποχωρώντας η κα Φύσσα, αναφερόμενη στον Ζακ Κωστόπουλο, του οποίου η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 6 και τις 11 Νοεμβρίου 2020.

Πεντέμισι χρόνια αγωνίας και αγώνα…

Αφού έμεινε επί αρκετή ώρα στο δικαστικό κτίριο, όπου πέρασε 5,5 ολόκληρα χρόνια αγωνίας και αγώνα, η Μάγδα Φύσσα, εξήλθε και ο κόσμος που βρισκόταν συγκεντρωμένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Μάγδα Φύσσα: Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ - CNN.gr

Οι Μέλισσες μίλησαν… Οι Μέλισσες νίκησαν τους λύκους… Είμαστε μαζί τους…

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, περιμένοντας όπως κάθε μέρα την τελική έκβαση και τη δικαίωση των θυμάτων του ναζιστικού μορφώματος, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα  και συγκίνηση την απόφαση.

Μάγδα Φύσσα: Μακάρι να ήταν εδώ ο Παύλος και να σας έλεγε αν δικαιώθηκε από τη δικαστική απόφαση | Reader.gr

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, που επιβεβαίωσαν την υπόσχεσή τους, πως “Οι Μέλισσες θα νικήσουν τους λύκους”, ενώ φώναζαν ρυθμικά  επί ώρα: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ιαχή που έγινε σύνθημα κατά του φασισμού, του ρατσισμού, των νεοναζιστικών μορφωμάτων και υπέρ της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Ιστορική ημέρα για την Δικαιοσύνη, χαρακτήρισαν τη σημερινή, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης σχολιάζουν τις ποινές | Alfavita

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Παπαδάκης είπε: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το Δικαστήριο αυτό μαζί με το Αντιναζιστικό Κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

Ο Παύλος ζει»: Συγκινητικές στιγμές έξω από το Εφετείο με τη Μάγδα Φύσσα | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Από την πλευρά του, ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης επισήμανε ότι τα θύματα πρέπει να αποζημιωθούν και να υπάρξει γι’ αυτά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε Δικαιοσύνη.

Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση.

Τα θύματα ζητούν Δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι’ αυτούς», κατέληξε ο κ. Καμπαγιάννης.