Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στο Ν. Ηράκλειο & 800 κεραυνοί σε 1 ώρα στην Αθήνα

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το πρωί στο Νέο Ηράκλειο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ.

Η Αττική δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε ζημιές σε αρκετές περιοχές, με αποκορύφωμα το Νέο Ηράκλειο, όπου χτύπησε ανεμοστρόβιλος, αλλά και τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής, η οποία παραμένει σε επιφυλακή.

Κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο: Τρεις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές -  Δείτε βίντεο

800 κεραυνοί σε μία ώρα στην Αθήνα

Χαρακτηριστικό είναι πως σε διάστημα μίας μόλις ώρας τα ξημερώματα, έπεσαν 800 κεραυνοί στην Αθήνα, σε μία ισχυρή καταιγίδα, με θυελλώδεις ανέμους και συνεχεία λάμψεις από αστραπόβροντα.

Η καταιγίδα που σάρωσε την Αθήνα σε απίστευτες εικόνες | Ελλάδα Ειδήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις, με τη συντριπτική πλειοψηφία στην Αττική.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω.

Από αυτές, οι 103 αφορούν σε κοπές δέντρων, 27 σε αντλήσεις υδάτων και 18 σε αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω πτώσης δένδρων παραμένει κλειστή η λεωφόρος Κύμης σε τρία σημεία στο Νέο Ηράκλειο, όπου και σε άλλα σημεία έχουν πέσει δένδρα, έχουν σπάσει τζαμαρίες και γενικά έχουν προκληθεί ζημιές από τον δυνατό αέρα.

Νέο Ηράκλειο: Τρεις τραυματίες από την κακοκαιρία - Πεσμένα δέντρα, ζημιές  και διακοπές ρεύματος | LiFO

Προειδοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και σήμερα το απόγευμα, γι’ αυτό παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος τονίζεται ότι -σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων της αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, ενώ από την Πυροσβεστική παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.