Επιβεβαιώνεται: Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, ανοίγουν τελικά τα καταστήματα εστίασης

Δεκτή έγινε από την  Υγειονομική Επιτροπή η εισήγηση της κυβέρνησης να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου καφέ και εστιατόρια, με τους λοιμωξιολόγους, να δίνουν τελικά το πράσινο φως. 

Μένουν βέβαια οι σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναμένονται άμεσα και θα αφορούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, θέτοντας τους κανόνες με βάση τους οποίους θα λειτουργούν στο εξής τα καταστήματα εστίασης.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει άλλωστε, ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά, οπότε η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται μεν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών δε και με τους πολίτες να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε σταδιακά, να επιστρέψουμε σε μια ασφαλέστερη νέα καθημερινότητα.

Το ενδεχόμενο του ανοίγματος των χώρων εστίασης νωρίτερα από το προβλεπόμενο απασχολούσε άλλωστε την κυβέρνηση αλλά και τους επιστήμονες. Αρχικά είχε οριστεί ως ημερομηνία επανεκκίνησης η 1η Ιουνίου.

Ωστόσο οι εικόνες συνωστισμού, που  παρατηρούνται στις πλατείες, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα και επισπεύδουν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.