«Θρηνούμε για τον πατέρα μου, μα κλαίμε & για τον άλλο νεκρό», ο επικήδειος της κόρης του Λ. Καλομοίρη - Η απολογία του αδελφού της (Video)

Σπαρακτικός αποχαιρετισμός και στους δύο νεκρούς από την κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη Αριστέα, μία από τις τρεις κόρες του, που βρήκε το κουράγιο, να εκφράσει την οδύνη της οικογένειας για την απώλειά του, με έναν μικρό σε διάρκεια, αλλά πολύ μεγάλο σε νοήματα επικήδειο, που πραγματικά δίδαξε πολιτισμό, εκφωνώντας τον, για τον πατέρα της, μπροστά σε πλήθος κόσμου, στην εκκλησία της Παναγίας, στο Περαχώρι Ανωγείων.

Ανώγεια διπλό φονικό: Συγκλόνισε η κόρη του Καλομοίρη, διαφορετικό ...

Με αξιοθαύμαστη λεβεντιά και βαθιά οδύνη η κοπέλα, αποχαιρέτησε, μαζί με τον πατέρα της και τον γείτονα τους Γιώργο Ξυλούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό» και με φωνή που έτρεμε κάλεσε την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη!

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ζήτησε μετά από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό, «γιατί αυτά του άρεσαν πάντα».

Ο εκλιπών ως μαντιναδολόγος, ως χορευτής, ως Ανωγειανός, (στα Ανώγεια συνηθίζουν, τις ονοματοδοσίες), είχε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ντελικανής. Έτσι ήταν γνωστός σε συγχωριανούς και φίλους.

Το κηδειόχαρτο, με μία δική του συγκλονιστική μαντινάδα, ανέγραφε:

«Αν έχει δεύτερη ζωή, ο θάνατος… χαλάλι!

Αφού θα ξαναγεννηθώ, να σ’ αγαπήσω πάλι…»

Συγκλονίζει η κόρη του Καλομοίρη: Θρηνούμε και για τον άλλο νεκρό

Στο τελευταίο αντίο για τον 63χρονο, που οδήγηθηκε στην εκκλησία για την τέλεση της κηδείας του, από την σχολή κρητικών χορών, που διατηρούσε στα Ανώγεια, βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το ιστορικό χωριό των Ανωγείων  δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό, στην απώλεια, στην συμμετοχή στο πένθος των συγγενών και το βάρος της οριστικής απουσίας δύο ανθρώπων του.

Ανώγεια: Είπαν το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Καλομοίρη - Το ...

Τι υποστήριξε καταθέτοντας στην Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο Μ. Καλομοίρης – Την Τετάρτη η απολογία του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο άσκησε η εισαγγελέας Ρεθύμνου σε βάρος του 29χρονου Μ. Καλομοίρη από τα Ανώγεια. 

O 29χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, στις 14:00 την Δευτέρα 4 Μαϊου, την ώρα που τελούνταν η κηδεία του πατέρα στα Ανώγεια. Συντετριμμένος ο νεαρός άντρας ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (06.05.2020).

Ο 29χρονος όπως αναφέρει το cretalive.gr ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες». Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;»

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Ο 29χρονος άνοιξε τότε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στεκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε, ότι δεν αντιδρούσε και τότε “άδειασε” το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Τι στοιχεία προκύπτουν από τα ευρήματα, για το πώς ακριβώς έγινε το κακό…

Οι δύο πλευρές παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές για το πώς εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η τραγωδία στα Ανώγεια, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής αστυνομίας, έχουν σταλεία για αιματολογικό και βαλλιστικό έλεγχο, όλα τα ευρήματα από το σημείο του φονικού και τις σορούς των θυμάτων,  ώστε να σχηματιστεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Τα στοιχεία αυτά είναι:

– Δείγμα από το παντελόνι και την μπλούζα του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη , προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που φέρουν.

– Δείγμα από τα ρούχα του Γιώργου Ξυλούρη , προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει εντοπιστεί πάνω σε αυτά.

– Επίσης έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο 4 βολίδες που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα του Ξυλούρη. Στον 63χρονο σημειώνεται πως δεν βρέθηκε κάλυκας καθώς το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα ήταν διαμπερές. Η σφαίρα είχε διαπεράσει το σώμα του, και είχε βγει από την σπονδυλική στήλη, έχοντας πλήξει και την κεντρική αορτή. Ο θάνατός του, ήταν ακαριαίος, ενώ έφερε και βαριά χτυπήματα στο πρόσωπό του. Είχε μάλιστα σπάσει μέρος της γέφυρας της οδοντοστοιχίας του.

Στο σημείο του φονικού, εντοπίστηκαν και συλλέχθηκαν 9 κάλυκες. Από τους 9 κάλυκες, τουλάχιστον ο ένας ανήκει σε άλλο όπλο. Το βράδυ της Δευτέρας το 9άρι όπλο του Γιώργου Ξυλούρη, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, και επίσης θα σταλεί προς πλήρη έλεγχο, όπως συνέβη και με το όπλο του 29χρονου γιου του Λ. Καλομοίρη.