Διπλό φονικό για ασήμαντη αφορμή στα Ανώγεια, Ρεθύμνης - Φόβοι για βεντέτα (Εικόνες)

Για ασήμαντη αφορμή, βάφτηκαν στο αίμα τα Ανώγεια της Κρήτης, το βράδυ του Σαββάτου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός, ενώ στο στορικό χωριό των Ανωγείων, η κατάσταση είναι βεβαίως ιδιαίτερα τεταμένη, υπό τον φόβο βεντέτας.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι, την πιο κεντρική γειτονιά των Ανωγείων. Ένας 63χρονος, ο Λευτέρης Καλομοίρης σύμφωνα με πληροφορίες, λογομάχησε έντονα με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Αφορμή για το φονικό ήταν η διαμάχη που είχαν οι δυο τους, για ένα… υπόστεγο σε χωράφι από την Παρασκευή. Το Σάββατο, οι δύο γείτονες βρέθηκαν στο καφενείο, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν δυστυχώς τα όπλα.

Ο μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης

Τότε ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος, σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη.

Στο σημείο έφθασε άμεσα ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 63χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς του, για το τραγικό περιστατικό και εκεί τραυμάτισε θανάσιμα με όπλο, τον Γιώργο Ξυλούρη, ενώ ακόμη ένας 30χρονος, ο οποίος παρενέβη και προσπάθησε να χωρίσει τους δύο άνδρες τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, χωρίς ευτυχώς η ζωή του να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Παραδόθηκε ο δράστης της αυτοδικίας

Ο 30χρονος Μανώλης Καλομοίρης, γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη αμέσως μετά την αυτοδικία, διέφυγε και καταζητείτο. Παραδόθηκε τελικά αυτοβούλως το μεσημέρι της Κυριακής, βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει από χθες οι άνδρες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο 30χρονος, Γιώργος Ξυλούρης

Από τη νύχτα αστυνομικές δυνάμεις, έχουν μεταβή στο χωριό. Στο σημείο του φονικού, βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω συμπλοκές μεταξύ των δύο οικογενειών.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια

«Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση. Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τα αίτια που ερευνούν οι Αρχές - Φόβοι για βεντέτα

 

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Βάπτισαν το παιδί, του 30χρονου θύματος

Την ώρα που η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βίωσε μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, και προτού η οικογένεια αποχαιρετήσει τον 30χρονο πατέρα, τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Πότε θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων

Το απόγευμα αναμένεται να ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Σημειώνεται, ότι τα σπίτια των δύο θυμάτων της μοιραίας τραγωδίας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, με πληροφορίες από: cretalive.gr, cretapost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ